Om NLP

Neurolingvistisk programmering (NLP) er lidt rundt sagt nervesystemets eget sprog (sprog i form af ord, følelser, indre billeder m.m.). Vores indre dialog og dialog med andre mennesker spiller en vigtig rolle i forhold til vores tanker og adfærd.

Vi kan opnå vores mål, ønsker og drømme ved at bruge et sprog, der hjælper os, når vi er i dialog med os selv og med andre.

Hvad er NLP-terapi?

NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering. Det er en almen viden om, hvordan vores nervesystem har et komplekst sprog i form af billeder, lyde, følelser og indre dialog, som vi hele tiden anvender til at bearbejde vores opfattelse af virkeligheden med.

Det er denne opfattelse vi forholder os til – ikke selve virkeligheden. Vi bruger alle sammen ubevidst NLP fra morgen til aften, idet vi ser billeder, hører indre lyde, føler rent fysiske ting og kropsfornemmelser og har en indre dialog. NLP-terapi er en moderne form for psykoterapi, som er tilpasset nutidens mennesker.

Ifølge NLP har klienten sin egen model af verden, og samtidig har klienten det indre potentiale, som skal bruges for at nå målet. NLP tilbyder praktiske værktøjer til arbejdet med at opnå adgang til disse indre ressourcer og skabe positive forandringer.

NLP er en forbløffende hurtig form for terapi, som på en blid måde skaber oplevelser og positiv udvikling. Den kan f.eks. bruges til at afkode uhensigtsmæssige handlingsmønstre og indkode nye positive mønstre og derved give klienten en større bevidsthed. Dette foregår ofte i en let trancetilstand, hvorved din logiske tænkning bliver sat i baggrunden